EHBO-Z Praktijkochtend medisch handelen aan boord (inclusief lunch)

zaterdag 22 februari 2020

 
Tijd
09:30 tot 13:30 uur
Inschrijfperiode
zondag 17 november 2019 t/m zaterdag 15 februari 2020
Inschrijving te annuleren tot
zaterdag 15 februari 2020
Locatie
Aan ut water, restaurant in de haven van Lelystad, IJsselmeerdijk 17, 8221 RC Lelystad
Aantal deelnemers
minimaal 10, maximaal 15
 

Op de cursusdag is de indeling als volgt:

Ontvangst/inloop 9.30-10.00 uur

10.00-12.30 uur Praktijkcursus medisch handelen aan boord       

12.30-13.30 gezamenlijke lunch met ochtend- en middagcursisten in restaurant Aan ut Water, Lelystad.

13.30-17.30 Praktijkdagdeel Reanimatiecursus

 

We verwachten veel belangstelling, daarom kun je alleen jezelf aanmelden als (gezins)lid. Je wordt automatisch op de wachtlijst geplaats als het maximun aantal van 15 bereikt is. We zullen dan een extra cursus proberen te regelen.

Bij onvoldoende aanmeldingen, gaat het betreffende dagdeel niet door. In dat geval krijgen mensen die zich hebben ingeschreven een week tevoren bericht en uiteraard geld terug.

 

De kosten voor deze les bedragen €40,- per persoon, koffie, thee en lunch inbegrepen. Er kunnen minimaal 10 en maximaal 15 personen aan deelnemen.

 

Mocht u zich inschrijven voor beide cursussen op 1 dag, dan zijn de totale kosten €115,- voor ochtend- en middagprogramma, inclusief koffie, thee en lunch.

 

Met groet namens de Veiligheidscommissie,

Monique van Mechelen

 

EHBO en medische problemen vragen aan boord een eigen benadering: een ambulance kan niet (snel genoeg) in de buurt komen bij zaken zoals onderkoeling, dehydratie, brandwonden, botbreuken of bloedingen. unnamed-3Irene van Soest en Thimo van der Hoorn zijn ambulanceverpleegkundigen en fervent zeilers die hun medische professie graag met ons delen. ‘Hoe te handelen bij medische actie aan boord’.

 

Praktijkdagdeel medisch handelen aan boord:

De les omvat een 2,5 uur durend programma met een klein deel theorie en veel praktijkoefeningen. De les wordt verzorgd volgens de ambulance standaard. 

Tijdens de les komt aan bod hoe je omgaat met de diversiteit aan wonden aan boord (hoofdwonden, aangezichtsletsel, extremiteitsletsel, slagaderlijke en aderlijke bloedingen en brandwonden).

Ook worden de materialen benoemd die mensen zelf al aan boord hebben voor bijvoorbeeld het spalken van een been of arm en een tourniquet aanleggen inclusief de gevaren hiervan. 

De deelnemers kunnen tijdens de les oefenen met het aanleggen van verbanden. 

Verder wordt er een demonstratie geven van een reanimatie zodat mensen het belang inzien van de burgerhulpverlening.