Zomertocht 2020 - De horizon voorbij

maandag 20 juli 2020

 
Inschrijfperiode
dinsdag 28 januari 2020 t/m dinsdag 30 juni 2020
Inschrijving te annuleren tot
dinsdag 30 juni 2020
Locatie
Lees de tochtinformatie voor meer details
 

havens-zomertocht-2020

 

Kustzeilers Zomertocht 2020

 

Klick hier voor meer informatie over de tocht

 

2 nachten op zee voor Haggis, smorrebrod of croissants”

 

Mooie mijlen maken voorbij de Waddenzee, Belgische Kust of Dover.  Samen met (toekomstige) zeilvrienden een paar etmalen doorvaren en ervaringen uitwisselen.

Deze zomer organiseren de Kustzeilers vanaf 20 juli een 10-daagse tocht om je mee te nemen voorbij de horizon, maar zonder dat het gelijk afzien wordt.

We weten natuurlijk niet wat het weer gaat doen in die periode, en we willen ook niet dat we een lang stuk aan de wind moeten hakken of kruisen om onze bestemming te halen. Om die reden staat ook de bestemming dan nog niet vast. We bereiden feitelijk 3 tochten voor, waarbij we vlak voor vertrek, afhankelijk van de weersvoorspellingen, beslissen waar we heen gaan.

 

Op dit moment hebben we de volgende 3 routes in voorbereiding:

  • Bij westelijke wind gaan we met de klok mee om Denemarken heen
  • Bij zuidelijke wind gaan we naar Hartlepool en hopelijk naar Edinburgh
  • Bij een noordelijke of oostelijke wind gaan we richting Cherbourg, Kanaaleilanden en mogelijk Bretagne.

In alle gevallen is het plan om de eerste etappe wat langer te maken zodat we met betrouwbare weersvoorspelling een comfortabele 2 nachten op zee kunnen hebben, en een grote stap zetten naar onze bestemming.
Je kan pas genieten van een dergelijke tocht als je ook met vertrouwen en een beetje fit van start gaat. Het vertrouwen gaan we helpen door 2 informatiebijeenkomsten te organiseren waarin je alles kan vragen en horen over boot, bemanning, navigatie, veiligheid, getij, en (niet te vergeten) wachtlopen.

Om te zorgen dat we een beetje fit van start gaan staat vertrek gepland op maandag 20 juli, zodat je zaterdag en zondag rustig aan de vakantie kan beginnen.

Na de eerste etappe verzamelen we allemaal in dezelfde haven en zullen we de tijd nemen om ervaringen uit te wisselen en van elkaars verhalen en avonturen te leren. Verder organiseren we een leuk walprogramma met een (verre!) steigerborrel en een gezamenlijk diner.

Afhankelijk van de route zal de 2e etappe iets korter of langer zijn; als we naar Cherbourg gaan is de 2e etappe naar Guernsey relatief kort, en maken we daarna mogelijk nog een iets langere oversteek naar L’Aber Wrac’h in Noord Bretagne.

Als we naar Groot-Britannie gaan, zal de 2 etappe iets langer zijn, om in 1 keer in Edinburgh uit te komen. Eventueel kan er nog een tussenstop in Amble of Eyemouth komen.

Het plan voor de Denemarken-route is om naar Skagen te varen, en dan de Oostzee in, maar deze route moet nog wat verder worden uitgewerkt.

Deze tocht is bedoeld voor de zeilers die in de even jaartallen de Driehoek Noordzee missen, maar ook voor de zeilers die een stap voorwaarts willen maken in hun zeilambities.

We organiseren in principe alleen de heengaande etappes, en het is aan de deelnemers zelf om te beslissen hoe en wanneer ze terug varen. Het zou natuurlijk heel gezellig zijn als er voor het vervolg vanzelf kleine “flottieljes” ontstaan.

 

Over de kosten voor deze tocht is op dit moment nog niets bekend, maar zodra er meer informatie is vind je het op deze plek.

Spreekt dit je aan en wil je meer weten over de plannen ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de ZeeZeilCommissie van de Kustzeilers.

 

Datum: 20 juli – 30 juli.
Route: hangt af van het weer 
Kosten: nog niet bekend

Inschrijving staat open voor leden en niet-leden.

Inschrijven en annuleren is mogelijk t/m 30 juni 2020. Annuleringskosten staan hier vermeld zodra de inschrijfkosten bekend zijn.   

Voor deze tocht is de veiligheidslijst categorie 3-Kust van toepassing

We vragen de schipper om een schippersverklaring te ondertekenen en voor aanvang van de tocht te sturen naar bureau@kustzeilers.nl


 

 

Inschrijven