logo-nvvk

Kustzeilers

 

Kustzeilers

Driehoek Noordzee

zaterdag 22 juni 2019

 
Inschrijfperiode
zaterdag 9 februari 2019 t/m woensdag 22 mei 2019
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 22 mei 2019
Locatie
KMJC Den Helder
Aantal deelnemers
maximaal 26
 

Van 22 juni tot 6 juli 2019 varen we de 22e editie van de Driehoek Noordzee. Deze tocht is een tweejaarlijkse zeilprestatietocht over de noordelijke Noordzee. De tocht start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Lerwick op de Shetland-eilanden. Van daar uit zeilen we naar Flekkefjord in Noorwegen. De tocht terug naar Den Helder maakt de driehoek compleet. In twee weken leg je dan ruim 1000 mijl af.

 img-2018

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. Je jacht hoeft daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen:

  • De Duotocht met twee opvarenden per schip; hier strijd je om de Watermaat Trofee.
  • de Tourtocht voor jachten met volledige bemanning.

De Driehoek vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog. Maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een uitgestrekte, lege Noordzee.

 

De presentatie van de informatiemiddag van afgelopen 9 februari is beschikbaar evenals die van de Schippersbijeenkomst van 16 mei. De scheepspresentaite wordt separaat verstuurd naar de ingeschreven schippers.

 

Op Facebook hebben we een eigen pagina over de  Driehoek Noordzee, met al het laatste nieuws.

  

Om mee te kunnen doen aan de Driehoek, moet je een getekende schippersverklaring overleggen. Ook moet je boot voldoen aan onze cat 2 veiligheidslijst. Wil je je daarop voorbereiden, dan komt dit excelbestand miscchien wel van pas. En deze crewlist kun je gebruiken als je in de UK een haven aanloopt.

 

Kosten voor leden: €75 per schip plus €50,- per opvarende

Kosten voor niet-leden: €140,- per schip en €75, - per opvarende