presentatie Dick Huges

zaterdag 14 december 2019

 
Tijd
start om 20:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 21 mei 2019 t/m vrijdag 13 december 2019
Locatie
KNR&ZV Muiden
 

def-omslag-boordboek-buitengaats-zeemanschap

Over Intellectueel en Praktisch Zelfredzaam Zeemanschap.

Dick Huges heeft meerdere oceaanreizen op zijn naam staan (o.a. OSTAR 1984 en solo-wereldomzeiling (1999-2009). Hij weet dus waar hij het over heeft. En dan is hij ook nog jarenlang Kustzeiler geweest. Hoog tijd dat we Dick uitnodigen voor een lezing.

 

Volgens Dick biedt zeezeilen het je allemaal: romantiek, avontuur en wereldwijde vrijheid. Met daarnaast historie, wetenschap, mechanische en elektronische techniek, klassieke- en e-navigatie. Op het persoonlijke vlak laat het je afzien en doorzetten. Geeft het je tegenslag en vormt het je karakter. Maakt het je zelfredzaam, en geeft je satisfactie, integratie en nog veel meer. Kort of lang, elke reis geeft onvermijdelijk een blijvende herinnering want zeezeilen is altijd INTENS.

 

Dick heeft zijn presentatie in twee delen opgebouwd. Het eerste deel gaat over fascinerende eeuwenoude wetenschap, die ook nu nog uitstekend te gebruiken is in je eigen werkelijkheid op zee. Het tweede deel gaat over de zeewaardigheid van de boot en het zeemanschap van de schipper met het accent op zelfredzaamheid.

 

Programma

19.30 uur Inloop met koffie en thee.

20.00 uur Intellectueel Zeemanschap

20.45 uur Pauze

21.00 uur Praktisch Zelfredzaam Zeemanschap

22.00 uur einde presentatie en aansluitend een drankje en hapje.

 

Je hoeft niets te onthouden want na afloop liggen meerdere boeken van Dick over het thema zelfredzaamheid ter plaatse voor inzage.

 

Locatie: Voorafgaand aan de presentatie, zijn we welkom in de Sociëteit KNZ&RV in Muiden voor het “captain’s dinner” ( voor eigen rekening, afrekenen direct na het diner) Vanaf 18.00 uur inloop voor de borrelliefhebbers. Aan tafel rond 18.30 uur.  

Je kunt bij inschrijving aangeven dat je deelneemt aan het captain’s dinner. Zo kunnen anderen op de lijst  zien wie dat ook van plan zijn. 

Aanmeldingen voor het diner door een email te sturen naar societeit@knzrv.nl.  Borrel en diner voorafgaand aan de lezing als ook de drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

adres: Westzeedijk 7, 1398 BB MUIDEN
Gasten kunnen parkeren op het parkeerterrein dichtbij de A1 dat op loopafstand is van de Koninklijke.

 

 

 

Inschrijven