Alle Hens (VOL, inschrijving kan alleen voor de wachtlijst)

zaterdag 23 november 2019

 
Tijd
09:45 tot 17:30 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 1 juni 2019 t/m maandag 18 november 2019
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 15 november 2019
Locatie
De Horst; Driebergen
Aantal deelnemers
maximaal 79
 

alle-hens

Alle Hens, Hands-on, op en rond de boot. 
We zijn wederom te gast op  Landgoed de Horst in Driebergen-Rijsenburg. Het thema van deze dag is: steek je handen uit de mouwen. Alle Hens biedt dit jaar vele mogelijkheden om je kennis bij te spijkeren over het onderhoud van je boot en nog meer.

 

Alle Hens: dit is een dag van leden voor leden, waarbij kennis delen met elkaar op de eerste plaats komt, naast de ontmoeting met andere kustzeilers. 

Tweedehands markt: Als je geen idee hebt wat je met je spullen moet, maar het nog te goed is om weg te gooien, neem ze dan mee om voor een lief prijsje te verkopen aan een medekustzeiler. Zo blijft het binnen de familie. lees meer

Workshops: De evenementencommissie heeft maar liefst 14 professionals, waarvan de meesten ook lid zijn van de kustzeilers,  bereid gevonden om elk zo’n 60 minuten te spreken over een specifieke vaardigheid.  Alle workshops zijn interactief, zodat er veel gelegenheid is tot het stellen van vragen, maar ook je eigen inbreng is welkom. Er zijn 4 sessies van 8 workshops met zo'n 15 tot max 20 deelnemers per workshop. 

 

De dag begint om 10.00 uur, inloop vanaf 9.15 uur; welkomstwoordje om 9.45 uur. 

Alle presentaties vinden plaats in diverse kamers van Het Landhuis van de Horst.

We sluiten om 15.45 uur af met een drankje en hapje in de Lounge van het Landhuis.

 

Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen
Parkeren kan op P3, vlakbij het Landhuis. 

Landgoed de Horst heeft tegen een tarief van 62, 50 euro per persoon 1 of 2 persoons hotelkamers beschikbaar.

  

Inschrijven doe je twee keer

We vragen je middels een apart inschrijfformulier een keuze te maken voor de vier sessies. Gebruik daarvoor de volgende link: inschrijfformulier workshops Geef bij de inschrijving onder opmerkingen aan of rekening gehouden moet worden met bepaalde allergieën of een dieet.

Schrijf je snel in. Na inschrijving voor de workshops moet je je nog aanmelden via mijnkustzeiler. (inlog vereist) We vragen een bijdrage van € 32,50 per persoon. Je ontvangt hiervoor een factuur per email.

 

Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:


Bram de Vries; Delivery van Zweden naar huis

In zijn workshop vertelt hij over de koop en de tocht naar huis. Zijn delivery naar NL was eigenlijk ook een shakedown/sea trial, waarbij hij 25-30 grotere en kleinere gebreken tegenkwam die opgelost moesten worden (variërend van gebroken lazy-jack lijntjes, stukgaan van motor, tot lekkages in romp en defect van de stuurinrichting). 

Wouter Kruijt; Gereedschap aan boord.

Wouter neemt ons mee in de wereld van gereedschappen; wat is essentieel aan boord en wat "nice to have". Dit is natuurlijk afhankelijk van het vaargebied; tijdens een weekendje weg zijn de wensen voor zelfredzaamheid immers anders dan bij een rondje Carieb of zelfs een rondje om de wereld. 

Bernard van Vliet; Zeilvoering en zeilonderhoud
Vanuit de invalshoek als zeiler beantwoordt Bernhard de volgende vragen:
- welke reparaties kan je eventueel zelf en wat moet je uitbesteden;
- hoe verleng ik de levensduur van mijn zeilen en wat veroorzaakt vroegtijdige slijtage, verlies aan vorm.
- hoe maak je een keuze mbt type en uitvoering van zeilen op het moment dat je aan vervanging van je zeilen toe bent.
Monique van Mechelen; Vissen op zee

Zij deelt haar ervaring met hengels, lijnen en aas, en je gaat ook aan de slag om kunstaas te maken en de perfecte vissersknopen te leggen. 

Ad Krom; QuickTide App, hulp bij het varen op getijde wateren

Met een kielboot varen op de ondiepe Nederlandse en Duitse getijdewateren is altijd weer spannend. Zeker als je afwijkt van gebaande paden. Met de voor leden van de Kustzeilers gratis “QuickTide App” wordt dat al een stuk eenvoudiger. In deze workshop leer je stap voor stap welke informatie de app geeft.  Aan de hand van praktijkopdrachten gaan we een paar tochten voorbereiden. Neem gerust je laptop , telefoon of tablet mee en zet er alvast de QuickTide App op.  

Bojan Michiels van Kessenich; Veiligheid aan boord

Dit is en blijft een lastig thema. Investeringen in tijd en geld leveren zelden extra zeilplezier op, maar als er wat fout gaat en we deze voorbereiding niet gedaan hebben, kan zich dat gemeen wreken. Hoe verder van huis (en KNRM-station) hoe zelfredzamer we moeten zijn. Dat bewustzijn wil Bojan graag vergroten en met praktische tips handvatten bieden om de veiligheid aan boord te optimaliseren.”   

Bert van de Broek en Hestia van Stein Callenfels; Solo en duo zeilen

Beiden zijn ervaren solozeilers en zij gaan niet alleen in op de praktische aspecten van het solozeilen maar juist ook op de mentale kant. De solozeiler is niet zielig of alleen. Solozeilen geeft vrijheid, intense momenten en zelfvertrouwen. En hoe hebben Hestia en Bert het ervaren om samen als duo te zeilen?  

Fred Knitel;  Ankergerei veilig ankeren

Zijn presentatie gaat over “ Serieus Ankeren” en omvat twee delen 1/ Ankergerei   2/Voor anker gaan en anker op gaan. 

Ellen Hooning; Het doornemen van verzekeringsvoorwaarden aan de hand van de top 8 schades.

Ellen heeft foto’s van diverse schadegevallen die bij Pantaenius in 8 categorieën zijn ondergebracht. Per categorieën vertelt zij wat de impact van de voorwaarden kunnen zijn op het wel of niet vergoeden van de schades. Verder geeft zij ook tips en vertelt anekdotes. Een korte cursus voorwaarden lezen. Lees voorafgaand aan deze workshop de voorwaarden van je verzekering. 

Matthijs Blonk; Diesenbug enzo

Matthijs weet alles  over de dieselbug en hoe die uit je tank kunt houden of kan krijgen.  

Rake Rigging; Verstaging en lijnen

Pieter Kok laat zien hoe je je staand en lopend want het beste kunt controleren.  

Polyservice: Gelcoat reparatie 

Rob van Mourik zal in een uur tijd het een en ander uit de doeken doen over kleinere reparaties aan polyester en gelcoat. Bescherming van houtwerk en polyester met International verf systemen. Ook zal aandacht besteed worden aan het veilig werken met de juiste gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Riwax; Beter Poetsen

Frank Rietberg geeft uitleg aan de hand van het stappenplan (belangrijk onderdeel om te snappen wanneer welke producten gebruikt moeten worden) en vervolgens de demonstratie met de producten en machines. Interactief werkt het beste om de aandacht te hebben en echt het resultaat ook te zien. Hoe snel moet de machine draaien, hoeveel product gebruiken etc. 

JB Nautic; Reddingsvlot keuren 

Johan en Robert Bouma zijn aanwezig met o.a. een reddingsvlot. Zij blazen een vlot op en vertellen je alles over de gebruikte materialen, de ingepakte materialen. Zij gaan in op de levensduur van een vlot, en adviseren welk vlot en mee ingepakte middelen voor een bepaald vaar gebied je het best kunt kiezen. Zij laten het belang zien om op tijd een keuring uit te laten voeren en waarom goedkoop, duurkoop kan zijn. Tevens laten zij e.e.a. zien van reddingsvesten, PLB's en andere veiligheidsmiddelen.

 

 

Annuleringsvoorwaarden

  1. Na afmelding of uitschrijven vóór 15 november 2019 wordt de bijdrage teruggestort.
  2. Bij annulering vanaf 16 november dient men de bijdrage te betalen/ worden inschrijfkosten niet teruggestort. Je kunt wel een vervanger sturen.
  3. Bij afwezigheid op 23 november 2019 dient de bijdrage alsnog te worden betaald/vindt geen terugbetaling plaats.
  4. Indien bij 2. en 3. voorafgaand aan Alle Hens geen bijdrage is betaald  wordt alsnog een betalingsherinnering en/of een factuur verzonden naar de ingeschreven deelnemer.