Drietand nr 2 is uit!

Geplaatst op 09-04-2019  -  Categorie: Algemeen

Je kunt de verslagen teruglezen van cursussen en lezingen van de afgelopen winter. Ook hebben we een artikel over een alternatief soort antifouling. Plus een uitgebreide uitleg over zonnepanelen. Wil je al gaan varen, dan kun je je laten inspireren door verhalen met de UK en de Oostzee als vaargebied. Kortom, alweer een aflevering bomvol informatie!

 Na de succesvolle Azorentocht van 2018 hebben we dit jaar het rondje UK als verenigingsactiviteit. In de komende nummers besteden we daar de nodige aandacht aan. Ga je dit of wacht je nog een seizoen, of twijfel je nog een beetje: houd de Drietand in de gaten.

Kustzeilers hebben deze winter kennis opgedaan op het gebied van motoronderhoud, vuurtorens, verre bestemmingen en EHBO. Van deze bijeenkomsten hebben we een paar prima verslagen. Bent je niet geweest, dan heb je wat gemist. 

Voor de Oostzee geven een verre ligplaats ( Augustenborg ) en een favoriete bestemming ( Christiansǿ ) een beeld van de mogelijkheden in dat prachtige vaargebied.

 Egenolf van Stein Callenfels legt eens goed en duidelijk uit hoe het zit met zonnepanelen. Wat je kunt kopen en hoe je ze kunt gebruiken. Zeer verhelderend!

 Wie de boot nog niet in de antifouling heeft leest in dit nummer over een alternatieve en milieuvriendelijke antifouling, namelijk Siliconen.

 Nu de winter zo goed al voorbij is kunnen we uit kijken naar het voorjaar om de boot weer vaarklaar te maken. Met de Drietand in de hand of digitaal kom je helemaal in de stemming.

 Veel leesplezier met deze nieuwe uitgave.