Vaar jij ook door windparken? Vertel het ons

Geplaatst op 27-05-2019  -  Categorie: Algemeen

Ook in de toekomst varen door windmolenparken? Jouw ervaring telt!

1 mei 2018 is Rijkswaterstaat een tweejarige proef gestart. Drie windparken voor de Nederlandse kust zijn toegankelijk voor schepen met een lengte overall tot 24 meter. Dit zijn het Offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ), Prinses Amalia Windpark (PAWP) voor de kust van IJmuiden en windpark Luchterduinen (LUD) voor de kust van Noordwijk.

 Laatste seizoen proef ‘Varen door windmolenparken’
Met de proef, die tot 1 mei 2020 loopt, test Rijkswaterstaat hoe de ruimte op de Noordzee zo goed en efficiënt mogelijk gebruikt kan worden. Dat is nodig, want de Noordzee is één van de drukst bevaren zeeën van de wereld. Deze drukte neemt de komen jaren toe, onder meer door de aanleg van windparken.

 Deel jouw ervaring
We horen graag jouw ervaring met het doorvaren, of juist vermijden van de toegestane windparken. Deel het met ons via uaerub.[antispam].@kustzeilers.nl. Dat kan in beeld, tekst en video. Je draagt hiermee bij aan de mogelijkheid om de ook na 1 mei 2020 door deze parken te mogen varen en wie weet zelfs dat er andere parken bij komen.

 Dan nog praktisch voor jouw veiligheid. Wat mag wel en niet?
Er gelden een aantal spelregels bij het doorvaren van de drie windparken. Hier een duidelijk overzicht. Wil je meer weten? Dan kun je hier de uitgebreidere uitleg, en tips & trics vinden en veiligheidstips om op een juiste manier door de windparken te varen.