logo-nvvk

Kustzeilers

 

Kustzeilers

 
vier-noorderkoggen-2

Openingstocht

 Vrijdag 19 april verzamelden 4 boten in Medemblik bij het stoommuseum voor de openingstocht van de Kustzeilers.  We trapten af met een gezellige steigerborrel. Zaterdag bezochten we het stoommachinemuseum, en sloten de dag met een diner bij de strandtent aan het IJsselmeer. Zondag gingen we dan echt proberen te zeilen. Waar we uitgekomen zijn? Dat lees je in Drietand nummer 3.

ipswich-01

Hemelvaarttocht naar Ipswich

Hemelvaart 2019 varen de Kustzeilers naar Ipswich. Van 29 mei tot 2 juni knallen we naar de overkant en terug. 

De meeste zeilers vertrekken woensdagmiddag of -avond 29 mei richting de Orwell.  Vrijdag organiseren we in Ipswich een geweldig programma. Zaterdagochtend 1 juni zetten we zeil terug naar huis. Je komt dan zondag in de loop van de dag weer in Nederland aan. 

Ga je mee? Schrijf je dan hier in.

 Voor wie nog nooit op zee is geweest en nu wil gaan, organiseert de zeilvereniging St Annaland nog een informatie avond. Kustzeilers zijn van harte welkom.  Kijk hier voor meer informatie, aarzel niet en geef je op.

Rondje UK

In 2019 èn 2020 zeilen we met een groep Kustzeilers een Rondje Engeland. Hoewel iedereen in zijn eigen tempo vaart en zijn eigen route kiest, trekken we in de voorbereiding met elkaar op. We wisselen plannen, ideeën, informatie en kennis uit. 

Driehoek 2019

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht die we elk oneven jaar op de Noordelijke Noordzee zeilen. De rally start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar de Orkney- of de Shetlandeilanden. Daarna steken we over naar Noorwegen. De tocht terug naar Nederland maakt de Driehoek compleet. In 2019 varen we naar Lerwick, Shetland, en Flekkefjord in Noorwegen.

Schrijf je nu in en ga mee!

Randje IJsselmeer

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

21 september organiseren we de (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. Start (zoals altijd) om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finish om 18 :00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt, is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

20180720-091450860-ios

Najaarstocht

In het najaar organiseren we altijd een tocht om het seizoen mee af te sluiten. Uiteraard varen we daarbij, maar een bezoek aan een leuke locatie en natuurlijk de borrel zijn er altijd onderdeel van.

IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.