IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.

vier-noorderkoggen-2

Voorjaarstocht

Als de dagen weer wat warmer worden en de eerste boten weer in het water liggen, zeilen we de Voorjaarstocht. Een prima moment om je boot en jezelf weer op te starten. De steigerborrel ontbreekt natuurlijk niet!

ipswich-01

Hemelvaarttocht naar Ipswich

Met de Hemelvaart varen de Kustzeilers naar Ipswich. Knallen naar de overkant en weer terug. Misschien is het de eerste keer is dat je de Orwell opvaart, misschien ben je al vaker langs Pin Mill gezeild: het blijft leuk om Ipswich te bezoeken. Je hebt op maandagochtend iets te vertellen aan je collega’s. Voor wie nog nooit op zee is geweest is het het perfecte moment om in gezelschap te gaan.

Driehoek

 In de oneven jaren varen de Kustzeilers de Driehoek Noordzee. Een klassieker onder de zeetochten. We starten in Den Helder en varen eerst naar het noorden van Schotland. Daarna steken we over naar Noorwegen. We sluiten de driehoek door terug naar Den Helder te varen.

De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog. Maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, mooie luchten, veel vogels, dolfijnen en een onvergetelijke zeilbelevenis op een uitgestrekte, lege Noordzee. Een uitdagende klassieker dus!

Benieuwd wat het zeilen van de Driehoek inhoudt? Bekijk het filmpje!

Rondje UK

In 2019 èn 2020 zeilen we met een groep Kustzeilers een Rondje Engeland. Hoewel iedereen in zijn eigen tempo vaart en zijn eigen route kiest, trekken we in de voorbereiding met elkaar op. We wisselen plannen, ideeën, informatie en kennis uit. 

Randje IJsselmeer

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

De derde zaterdag van september organiseren we de (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. Start (zoals altijd) om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finish om 18 :00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt, is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

20180720-091450860-ios

Najaarstocht

In het najaar organiseren we altijd een tocht om het seizoen mee af te sluiten. Uiteraard varen we daarbij, maar een bezoek aan een leuke locatie en natuurlijk de borrel zijn er altijd onderdeel van.