AFGELAST: SAIL IN Parade

woensdag 12 augustus 2020

 
Tijd
start om 10:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 20 januari 2020 t/m donderdag 23 april 2020
Inschrijving te annuleren tot
dinsdag 30 juni 2020
Locatie
IJmuiden
Aantal deelnemers
minimaal 5, maximaal 30
 

SAIL IN PARADE

12 augustus 2020

Sail Amsterdam 2020 komt er aan. Heb je altijd al eens mee willen varen met je eigen schip? Dit is je kans! De Kustzeilers doen dit jaar als eerste Nederlandse zeezeilvereniging mee in de SAIL-IN Parade.

 

sail-in-parade-12-aug-2020De SAIL-IN is op woensdag 12 augustus 2020. Een spektakel waar Nederland trots op is en massaal voor uitloopt. Het is helemaal speciaal om het vanuit de Parade zelf mee te maken.

 

PROGRAMMA

We verzamelen op woensdagochtend in IJmuiden op het Noordzeekanaal.

Versierd met vlaggen van de organisatie en van de Kustzeilers zelf, krijgen we een plaats tussen de tall ships toegewezen.

Na afloop van de feestelijke intocht varen we door naar WSV De Blocq van Kuffeler. Daar sluiten we af met een gezellige BBQ en kunnen we nog lang na praten.

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan nu al, tot en met uiterlijk 30 juni. Wees er snel bij, we hebben een beperkt aantal plekken. Sterker, het is al bijna vol.

 

OPSTAPPERS

Al diverse schippers hebben aangegeven opstappers mee te willen nemen. Sympathiek gebaar en een leuke gelegenheid om eens bij mede/Kustzeilers aan boord te kijken. Geef je gerust op als opstapper. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Schippers kunnen bij inschrijving aangeven hoeveel plaatsen ze voor opstappers beschikbaar hebben naast hun eigen bemanning.

 

INFORMATIE

Schippers ontvangen ongeveer 3 weken voor de SAIL-IN een pakket thuis. Daarin zitten een vlag van de organisatie, een vlag van de Kustzeilers en een instructie over het tijdstip van vertrek van de Parade en onze plek tussen de tall ships. Iedere Kustzeiler krijgt een eigen plek toegewezen. Het is verplicht de aangeleverde vlaggen te voeren. De organisatie herkent ons daaraan als deelnemer. Het is niet toegestaan om anderevlaggen of sponsoruitingen op je boot te voeren.

 

Na afloop zijn we welkom bij WSV De Blocq van Kuffeler. In het informatiepakket zit informatie over de toegewezen ligplaats en een plattegrond van de haven.

NB We proberen in overleg met de Blocq voor iedereen een ligplaats in de passantenkom of een vrije box te reserveren. Bij grote deelname kunnen we deelnemers vragen te ankeren in de grote kom achter de haven. Dit hoor je tijdig via het informatiepakket. Zorg in dat geval voor een bijboot!

 

KOSTEN

Aan het evenement zijn kosten verbonden.

Per schip €35

Per deelnemer €30

Per opstapper €35

Inbegrepen zijn de inschrijving voor de Parade, vlag van SAIL, bruikleen van de vlag cq banner van de Kustzeilers, de organisatie van het evenement en de BBQ.

Niet inbegrepen zijn de liggelden en de drankjes.

De annuleringsregeling voor tochten is van toepassing.

 

BIJZONDERHEDEN

Ben je tussen 20 juli en 12 augustus NIET THUIS om het pakket te ontvangen? Geef dan een alternatief postadres in Nederland aan bij de opmerking in je inschrijving.

 

Heb je nog vragen over de SAIL-IN Parade? Geen probleem, stel ze via pr@kustzeilers.nl