Randje IJsselmeer

zaterdag 19 september 2020

 
Inschrijfperiode
maandag 25 mei 2020 t/m dinsdag 15 september 2020
Inschrijving te annuleren tot
zaterdag 5 september 2020
Locatie
Enkhuizen/ Boei KG
Aantal deelnemers
maximaal 55
 

img-0051

 

 

De inschrijving is geopend

 

Meer info over de tocht vind je hier

 

Ook in tijden van Corona gaan we dit jaar het “Randje IJsselmeer” varen. Een leuke en unieke zeilwedstrijd die de onbekende hoekjes van het IJsselmeer opzoekt. Het programma wordt aangepast aan de dan geldende Coronamaatregelen. Op zaterdag 19 september wordt, als het weer het toelaat, vanaf 09.00 uur gestart bij de KG boei in Enkhuizen. Er is dan een baan om de boeien langs de randen van het IJsselmeer uitgezet en de bedoeling is dat je in negen uur tijd zoveel mogelijk van het parcours aflegt. Je kunt linksom of rechtsom varen. De baan afkorten mag maar je mag nooit terug. En je moet voor 18.00 uur weer terug zijn bij de KG boei. Het geheel vormt een leuke puzzel en voor een goed resultaat moet je snel zeilen en slim navigeren. De uitslagen worden op SW rating berekend.
Als de Coronamaatregelen het toelaten verzamelen we op vrijdagavond 18 september in de buitenhaven van Enkhuizen. Er wordt daar dan een palaver gehouden en een goede steigerborrel georganiseerd. Na de wedstrijd komen we weer terug in de buitenhaven en kan iedereen zijn wedstrijdformulier inleveren. Na een uitstekende maaltijd volgt dan de prijsuitreiking.
Als de maatregelen voor Corona niet voldoende versoepeld worden krijgen alle deelnemers de instructies digitaal aangeleverd. De wedstrijd wordt dan gezeild en de resultaten moeten dan ook digitaal bij de wedstrijdcommissie worden aangeleverd. Er volgt dan ook een digitale prijsuitreiking. De inschrijving voor deelname gaat via de website van de kustzeilers en is al geopend.

 

Om de uitslag van de wedstrijd te kunnen bepalen hebben we de SW rating van je schip nodig.

Kosten:

  • inschrijven leden €5,- per schip. Niet leden €15,- per schip
  • BBQ €25,- per persoon