Aanbrengtocht Rotterdam en wonen op een schip

zaterdag 26 september 2020

 
Tijd
start om 15:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 16 juni 2020 t/m zondag 20 september 2020
Inschrijving te annuleren tot
zondag 20 september 2020
Locatie
Entrepothaven Rotterdam
 

rotterdam-erasmusbrug

De lockdown is zich langzaam aan het opheffen. We zijn weer voorzichtig gaan zeilen  en de leden gaan elkaar ook weer opzoeken. Uiteraard allemaal binnen wat mogelijk en verantwoord is.

 

De zeezeilcommissie heeft verschillende tochten moeten cancelen. Dankzij voorzitter Marc konden we via Webex wel doorgaan met nadenken over onze plannen. In september mogen we misschien weer wat evenementen organiseren maar of we dan al van de anderhalve  meter af zijn is nog de vraag. Het was voor ons geen reden om stil te blijven zitten en ons zelf intelligent te blijven locken.

 

Grote zeiltochten zitten er echter niet in. Daar is dit seizoen tekort voor.  Als het al zou mogen zullen de meeste leden in oktober toch al weer gaan denken aan de winterstalling. Zelfs de klassiekers van onze vereniging hebben we moeten schrappen.

 

Kunnen we dan helemaal niets doen? Zeker niet. We gaan het alleen anders doen. 

 

De Zeezeilcommissie organiseert op 26  september a.s, in samenwerking met de evenementen commissie, een aanbrengtocht naar de Entrepot haven in Rotterdam. Waarom een aanbreng tocht? Nou gewoon, dat hebben we nog nooit gedaan en twee van onze leden wonen op hun schip in de Entrepot haven. Het leek ons een leuk idee om dat met andere leden te delen en daarvoor moet je de leden naar Rotterdam brengen. Vandaar een aanbreng tocht.

 

Wat is het plan?  Willem en Marielle van Bork gaan samen iets vertellen over het wonen aan boord. We hebben ook een spreker uitgenodigd die een lezing gaat houden over de geschiedenis van de Entrepot haven en we zijn van plan, als dat mag,  een uitstapje te organiseren naar de Maeslant kering of een stadswandeling te houden door de oude haven. Voor leden die met de boot komen is de Maasmond zelf al uitdaging genoeg*. Niet iedereen zal dat gedaan hebben en het is iedere keer weer spannend om samen met die grote jongens de rivier op te varen. De tocht over de nieuwe Maas, de Rotterdamse skyline, de havens en als klap op de vuurpijl de Erasmus brug en stuurboord uit de Entrepot haven. Het is echt de moeite waard. Als we niet kunnen zeilen zetten we gewoon de haven centraal. Zo makkelijk gaat dat. We verzamelen om een uur of drie en

we sluiten de dag af met een lopend buffet in haven café Okay. De inschrijving is nu al geopend.

 

Noteer de 26ste alvast in de agenda. Nadere berichtgeving volgt in de Drietand van september en uiteraard in de nieuwsbrieven. Tot de 26ste.

 

Alle kosten , met uitzondering van het buffet, komen voor rekening van de Kustzeilers. Wil je deelnemen aan het buffet dan kost dat €24,- per persoon. Rond 20 sept. wordt een factuur gemaild.

Varen doe je samen: Veilig varen in de Rotterdamse haven