online lezing Zeilen op de Waddenzee

vrijdag 11 december 2020

 
Tijd
20:30 tot 22:00 uur
Inschrijfperiode
donderdag 12 november 2020 t/m woensdag 9 december 2020
Locatie
online
 

zeilen-waddenzee door Klaas Wiersma

 

Klaas Wiersma is freelance fotograaf en gespecialiseerd in de watersport. Hij is niet alleen watersportfotograaf maar ook nautisch journalist; naast fotograferen bestaat zijn werk uit het onderzoeken, interviewen en schrijven.

 

Speciaal voor de kustzeilers geeft Klaas een online lezing over Zeilen op de Waddenzee

Een avond leren en genieten. Aan de hand van meer dan honderd foto's vertelt Klaas een boeiend verhaal. Hij duikt  kort in de historie van dit unieke gebied en laat zien hoe de mens het Wad bijna geheel had ingepolderd. Onder Ameland liggen nu nog restanten van een 140 jaar oude dam. Een tocht naar deze overblijfselen leent zich uitstekend om het plannen van een route over de wantijen nog eens door te nemen. Met unieke foto's van deze dam.

Na de pauze (koffie zelf zetten!) gaan we naar het wedstrijdzeilen op de Waddenzee. Spannende verhalen over het racen op getijdewater. In de Zachtebedrace wordt het ronden van een niet bebakende Piet Scheveplaat een obsessie. De Schuttevaerrace wordt pas echt zwaar als de boten om drie uur 's nachts Vlieland aandoen. Klaas zeilde met verschillende teams waaronder de winnaars.

Kortom:

  • Historie
  • Tochtplanning
  • Navigeren
  • Wedstrijdzeilen

en genieten!

Datum: vrijdag 11 december 2020

Tijd: 20:30 - 22:00 (eventueel uitloop voor vragen/discussie)

 

Aanmelden voor deze lezing via MijnKustzeiler De deelnemers ontvangen voorafgaand aan de presentatie, via email een link om de lezing te kunnen zien. 
NB: De gegevens van de deelnemerslijst mogen door de Klaas Wiersma gebruikt worden voor emailen van de link. Er wordt gebruik gemaakt van software van

Webinargeek. Dit is een Nederlandse organisatie en voldoet volledig aan de AVG-wetgeving.

 

 

 

Inschrijven