Driehoek Noordzee Challenge 2021 (AFGELAST)

zaterdag 19 juni 2021

 
Inschrijfperiode
vrijdag 12 maart 2021 t/m woensdag 28 april 2021
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 19 mei 2021
Locatie
KMJC Den Helder
 

29-4-2021: Helaas hebben we moeten besluiten om vanwege de COVID-19 maatregelen de Driehoek Noordzee Challenge 2021 af te gelasten. Alle belangstellenden zijn inmiddels per mail geïnformeerd.

 

Van 19 juni tot 3 juli 2021 varen we de 23e editie van de Driehoek Noordzee. Deze tocht is een tweejaarlijkse zeilprestatietocht over de noordelijke Noordzee. De tocht start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Kirkwall op de Orkneys. Van daaruit zeilen we naar Farsund in Noorwegen. De tocht terug naar Den Helder maakt de driehoek compleet. In twee weken leg je dan ruim 1000 mijl af.

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. Je jacht hoeft daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen:

  • De Duotocht met twee opvarenden per schip; hier strijd je om de Watermaat Trofee.
  • De Tourtocht voor jachten met volledige bemanning.

De Driehoek vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog. Maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een uitgestrekte, lege Noordzee.

 

Op Facebook hebben we een eigen pagina over de Driehoek Noordzee, met al het laatste nieuws.

  

Om mee te kunnen doen aan de Driehoek, moet je een getekende schippersverklaring overleggen. Ook moet je boot voldoen aan onze cat 2 veiligheidslijst. Wil je je daarop voorbereiden, dan komt dit excelbestand misschien wel van pas. En deze crewlist kun je gebruiken als je in de UK een haven aanloopt.

 

Kosten voor leden: €75,- per schip plus €50,- per opvarende

Kosten voor niet-leden: €140,- per schip en €75, - per opvarende

(tarieven zijn nu overeenkomstig de bedragen die op de informatiemiddag zijn genoemd)

 


 

 

Deelnemers