Alle Hens in de Maritieme Academie Harlingen

zaterdag 19 november 2022

 
Tijd
start om 09:30 uur
Inschrijfperiode
donderdag 6 oktober 2022 t/m zondag 13 november 2022
Inschrijving te annuleren tot
zondag 13 november 2022
Locatie
Harlingen
 

De inschrijving is tot en met 5 oktober gesloten ivm aanpassing van het inschrijvingsformulier.  Daarna kun je een keus maken uit de diverse workshops.

 

Alle Hens in de Maritieme Academie Harlingen is een dag van leden voor leden, waarbij kennis delen met elkaar op de eerste plaats komt, naast de ontmoeting met andere kustzeilers. 

img-2531

Welke Kustzeiler had als kind in zijn/haar jongensdromen stiekem eigenlijk wel naar de Zeevaartschool gewild? Hier is alsnog een proefmomentje. Voor de komende Allehensdag op 19 november 2022 zijn we van harte welkom in de Maritieme Academie Harlingen, een bijzondere locatie met grote meerwaarde voor zeezeilers. Ruime, goed geëquipeerde klaslokalen in een modern gebouw staan ons ter beschikking voor een scala aan boeiende workshops, in overzichtelijke groepen en lekker interactief. Onderwerpen zijn onder anderen: ‘bereikbare’ vaargebieden, de biologie van de Waddenzee, maar ook krijgen we de unieke kans om eens te ‘spelen’ met de uiterst moderne brugsimulatoren, en heel realistisch te ervaren hoe het is om onder alle denkbare wind- en zichtomstandigheden een groot geladen vrachtschip de sluizen van IJmuiden uit te varen, of Plymouth binnen te sturen. We maken kennis met veiligheid aan boord van hedendaagse schepen en ervaren hoe het moet zijn om het schip te verlaten met zo’n oranje vrijeval-reddingboot. 

En niet in de laatste plaats is de catering is van goede klasse, dankzij de keuken en huishoudelijke dienst van het bij de school behorende internaat.

Harlingen ver weg? Kom nou: sinds wanneer draait een Kustzeiler, die alle Europese zeeën doorkruist, zijn hand om voor een reisje van 1,5-2 uur v.v. naar Harlingen(bij de kop van de Afsluitdijk) in zijn comfortabele airconditioned bolide met cruisecontrol en navigatie? Er vroeg voor moeten opstaan is voor zeilers toch geen punt, dat moeten we immers ook voor het getij. Openbaar vervoer is ook een goede optie: de Maritieme Academie ligt pal tegenover het station. En voor degenen van verder weg, of die er een weekendje uitwaaien of citytripje aan vast willen knopen: gastvrij Harlingen beschikt over veel leuke B&B-adressen en enkele sfeervolle kleinschalige hotels in de schilderachtige, monumentale binnenstad.

 

nader bericht over inschrijving voor deze dag en de diverse workshops volgt zo spoedig mogelijk

 

 

 

 

Deelnemers