Ontstaan en ontwikkeling van het waddengebied

vrijdag 19 november 2021

 
Tijd
17:30 tot 22:30 uur
Inschrijfperiode
maandag 4 oktober 2021 t/m vrijdag 19 november 2021
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 19 november 2021
Locatie
Postillion Hotel Veluwemeer, Putten
 

geomorfologie-van-de-waddenzee

Geomorfologie van de Waddenzee 

De meesten van ons kennen de Waddenzee als een uitgestrekt getijdenlandschap, een bijzonder natuurgebied, en bovendien als een uitdagend vaargebied vanwege de voortdurende veranderlijkheid onder invloed van wind en getijden. Een vaargebied dat eenieder wel eens spannende momenten heeft bezorgd!

Die grilligheid is er door de eeuwen al geweest, je kunt dat zien op oude kaarten. Platen en eilanden ontstonden, ‘wandelden’ en verdwenen weer. De mens greep er in, had plannen die al of niet doorgingen.

Hoe werken al die invloeden? Hoe ziet de ontstaansgeschiedenis van de Waddenzee eruit? Wat is aan de hand van onze kennis van de dynamiek te zeggen over de toekomst? Wat is de rol van zeespiegelstijging en menselijk ingrijpen?

Ernst Lofvers is adviseur bij Rijkswaterstaat in Groningen en zelf zeiler, wijdt ons daarover in, met een boeiend verhaal en veel prachtig beelden.

Lofvers: ‘Juist in de dynamische Waddenzee zullen we ons wat meer moeten voegen naar de dynamiek van het gebied. Op termijn is dat efficiënter en duurzamer.’

Programma

17.30 uur borrel in het restaurant voor de leden die dineren (borrel en diner voor eigen rekening)

19.30 uur Inloop met koffie en thee.

20.00 uur presentatie Ernst

20.45 uur Pauze

21.00 uur Tweede deel presentatie 

22.00 uur einde presentatie 

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid voor napraten met een drankje en hapje. (Drankjes zijn voor eigen rekening)
Let op: voor deze bijeenkomst gelden de RIVM-corona-maatregelen; neem dus een bewijs van vaccinatie of van een recente negatieve test mee. 

Locatie:

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Strandboulevard 3, 3882 RN Putten

Het is mogelijk om voor de bijeenkomst te dineren in het restaurant. Dat kan á la carte. Men zal ervoor zorgen dat dinerende Kustzeilers bij elkaar kunnen zitten eten. Vermeld daartoe bij je reservering dat je van de Kustzeilers bent. Reserveren moet je zelf doen (kan per e-mail via de receptie: Fo1.amersfoort@postillionhotels.com) en afrekenen kan in het restaurant, direct na afloop van het diner.

 

 

 

 

Inschrijven