Lambertustocht

zaterdag 4 juni 2022

 
Inschrijfperiode
zaterdag 1 januari 2022 t/m woensdag 25 mei 2022
Inschrijving te annuleren tot
zaterdag 28 mei 2022
Locatie
Den Helder
 

De Florijn op het Wad tijdens de Lambertustocht 2013

 

Lambertustocht

De Lambertustocht wordt traditiegetrouw op Eerste Pinkterdag gezeild. Die valt in 2022 op zondag 5 juni.
Op de zaterdag daarvoor arriveren de deelnemers in Den Helder. Op Eerste Pinksterdag starten we vroeg om buitenom Texel en Vlieland naar het Stortemelk te zeilen, daarna via het Wad, over de Paardenhoek of door de Boontjes, weer terug naar Den Helder. En dat alles met stroom mee. De tocht wordt in Den Helder afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Op Tweede Pinksterdag zeilen we weer terug naar de thuishaven.

We zeilen de tocht zolang het Molengat voldoende diepte heeft en betond is. Deelname aan de tocht staat open voor zowel Kustzeilers en leden van de KMJC als niet-leden.

De vereisten aan schip en bemanning vind je op de veiligheidslijst en de toelichting.

Voor de Lambertustocht geldt de veiligheidslijst 3 - Kustwateren.

 

Kosten Inschrijver is lid Inschrijver is geen lid
Per schip €10,- €20,-
Per deelnemer €20,- €30,-

 Voorafgaand aan het evenement ontvang je een factuur voor deelname.


Vragen? Neem contact op met de zeilcommissie via het mailadres czz.[antispam].@kustzeilers.nl

 

Verslaglegging/publicatie

Van deze activiteit kan, net als van alle andere activiteiten van de Kustzeilers, een verslag worden gemaakt dat wordt ondersteund met beeldmateriaal. Een dergelijk verslag dient enerzijds om leden te informeren over wat de Kustzeilers met elkaar hebben beleefd, anderzijds om potentiële leden en andere geïnteresseerden te informeren over activiteiten van de Kustzeilers, al dan niet met het doel om hen als nieuw lid te mogen verwelkomen. Aldus worden verslagen geopenbaard in het verenigingsblad de Drietand, op de website of in andere media. In een verslag kunnen ook scheepsnamen of personalia worden vermeld.

Wij zijn steeds op zoek naar personen die ons kunnen assisteren bij de verslaglegging. Bent u bereid om een verhaal te schrijven of om beeldmateriaal (al dan niet bewegend) te verzorgen, laat het weten aan de organisator van deze activiteit!