Lustrum75

zaterdag 8 oktober 2022

 
Tijd
12:30 tot 22:00 uur
Inschrijfperiode
woensdag 25 mei 2022 t/m zaterdag 1 oktober 2022
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 30 september 2022
Locatie
Forteiland IJmuiden
 

forteiland-heliview

Vorig jaar bestond onze vereniging 75 jaar, wat een prachtige aanleiding om dit samen te vieren. We willen dan ook graag veel leden verwelkomen op 8 oktober aanstaande met een zeer afwisselend programma waarbij het elkaar (weer) ontmoeten centraal staat.

Het feest gaat plaatsvinden op het Forteiland in IJmuiden en is voor leden, partners en donateurs. Rondom en op het eiland zijn er vanaf 13.00 uur allerlei activiteiten met aansluitend om 16.00 uur voor alle gasten een rondleiding op het fort. We sluiten de dag af met een borrel en diner.

De zeezeilcommissie organiseert twee aanbreng tochten. Kustzeilers die meegedaan hebben aan de aanbrengtochten, zijn al eerder in IJmuiden gearriveerd.  Voor iedereen die op 8 oktober 2022 rond 12.00 uur al in de haven is, is er een gezellige lunch voor een klein bedrag.

Vanaf 12.30 uur is de ontvangst (paviljoen Nova Zembla), het programma start om 13.00 uur.

1. Zo kan je kiezen voor een rondvaart door het havengebied op de Koningin Emma. Tijdens de rondvaart wordt uitgebreid verteld over het nieuwe sluizencomplex van IJmuiden. (totale duur 75 min). Helaas zonder het eerder aangekondigde bezoek aan het sluizencomplex. 20 sept: De belangstelling voor de rondvaart is zo groot dat het max aantal personen dat kan meevaren is bereikt. Je kunt een van de andere activiteiten kiezen.

2. Als je niet meegaat met de rondvaart, dan kan je kiezen uit grensverleggende en/of ontspannen activiteiten op het forteiland. Je wordt met de boot vanaf Seaport Marina naar het forteiland gebracht.

Je kiest twee van de volgende activiteiten van elk drie kwartier:

Boogschieten; Monopolie XL; Wijngroepspel; Abseilen; Powerfan (vrije val); evenwichtsbalk op 7 meter hoogte of een Trapezesprong.

Je kunt ook kiezen voor één activiteit op het eiland: een Escaperoom in een bunker uit WO II (duur 1 ½ uur).

3. Varen met de KNRM reddingboot NH1816. De reddingboot vaart twee maal een tochtje naar buiten de pieren/Noordzee. Met deze activiteit kan er kennisgemaakt worden met het varen van de reddingsboot, de aanwezige techniek aan boord en zal er een MOB oefening gedaan worden. Er kunnen maximaal 12 kustzeilers mee per keer. Meevaren met de KNRM kan je doen in combinatie met een activiteit op het eiland.

29 sept: Je kunt niet meer inschrijven voor de KNRM. Het aantal beschikbare plaatsen is volgeboekt.

Deze activiteit is uiteraard onder voorbehoud: als de reddingboot wordt opgepiept voor een calamiteit dan gaat dat voor en vervalt de activiteit voor de deelnemers van de lustrumactiviteit.

 

Mocht je niet mee willen doen met bovengenoemde activiteiten dan kan je dat bij de inschrijving aangeven. Je wordt dan om 15:30 uur verwacht bij café Kop van de Haven, (Sluisplein 80, IJmuiden) en vóór 16.00 uur naar het Forteiland gebracht.

 

Vanaf 16.00 uur zijn alle gasten op het Forteiland aanwezig en voorafgaand aan de borrel kan iedereen deelnemen aan de rondleiding op het Fort. (in groepjes van plm 15 personen).

Rond 17.00 uur start de receptie met aansluitend het diner en aan het eind van de avond worden we allemaal met de koningin Emma teruggebracht naar Seaport Marina.

vragen of opmerkingen:  lustrum75@kustzeilers.nl

Kledingadvies: sportief, makkelijke schoenen; maritiem tintje

Let op: het Forteiland is niet gemakkelijk toegankelijk voor leden die moeilijk trappen lopen. Er is helaas geen lift. De koepelzaal naar boven is buitenom begaanbaar. 
Marina Seaport IJmuiden
Kennemerboulevard 540

1976 EM IJmuiden

 

café Kop van de Haven
Sluisplein 80, 1975 AG IJmuiden.

Inschrijving

Het lustrumfeest is voor leden en donateurs en hun partners. Je kunt voor maximaal twee deelnemers inschrijven via MijnKustzeiler. Voor de zeiltochten schrijf je je afzonderlijk in.

Kosten voor deelname zijn €50,- per persoon. Deelname  aan de lunch (€10 per persoon) is facultatief.

Hotelsuggesties: wordt niet door lustrumcie georganiseerd.

Tip: gasten kunnen eventueel een kamer boeken bij

  • Apollohotel/Leonardohotel. https://www.apollohotels.nl/apollo-hotel-ijmuiden-seaport-beach/
  • hotel Rauw aan de kade: https://www.hotelrauwaandekade.nl/
  • Hotel Augusta: https://www.augusta.nl/