Kleine Driehoek 2024 (15 - 23 juni 2024)

zaterdag 15 juni 2024

 
Inschrijfperiode
dinsdag 28 november 2023 t/m zaterdag 25 mei 2024
Inschrijving te annuleren tot
zaterdag 25 mei 2024
Locatie
Scheveningen
 

img-6937

In de loop van de afgelopen editie Driehoek Noordzee Challenge 2023 ontstond het verlangen dit in een letterlijk kleinere vorm in 2024 te organiseren.

 

Om de 2 jaar de grote tocht is fantastisch maar om in te stappen is een wat kleinere tocht sneller bereikbaar.

Wel willen graag het grote gevoel weergeven, het gevoel van samen deze uitdagingen aan gaan en jouw eigen grenzen verleggen, De Horizon Voorbij, grenzeloos de zee verkennen. Een aankomst op een prachtige locatie geeft een fantastisch gevoel van vrijheid en doet verlangen naar meer.

 

Daarom organiseren we van zaterdag 15 juni t/m zondag 23 juni 2024 een Kleine Driehoek.

 

De  Kleine Driehoek 2024 zal ons door het drukke vaarwater van de zuidelijke Noordzee voeren.

Op zaterdag 15 juni verzamelen we in Scheveningen en kunnen alle bemanningen uitgebreid kennismaken. De eerste etappe start op zondag 16 juni vanuit Scheveningen en voert ons via een tocht van ca 140 mijn langs de kust naar het Franse Boulogne-sur-Mer. Je komt hierbij in aanraking met het oversteken van de Maasmond, het drukke verkeer en de verkeersleiding bij de Westerschelde en de zandbanken voor de Belgische kust. In de loop van de maandag komen we dan aan in Boulogne. Dinsdag is een rustdag en dan kunnen we de stad verkennen. Op woensdag 19 juni zeilen we de 2e etappe van ca 55 mijl naar Ramsgate. Hier steken we dus het drukste deel van de Noordzee over, en kunnen we goed oefenen met navigatie met een fors getij. Op zaterdag 22 juni vertrekken we uit Ramsgate en zeilen we de 3e etappe terug naar huis.

 

Kortom een prachtige afstand op dit allemaal te ontdekken, maar ook om eens opstappers mee op reis te nemen en te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

 

De Kleine Driehoek helpt ook om zelfvertrouwen te bouwen in je eigen vaardigheden, en inzicht te krijgen in wat er komt kijken bij een grotere tocht, zoals bijvoorbeeld de Driehoek Noordzee Challenge van 2025.

 

Uiteraard wordt de gezelligheid niet vergeten. In Scheveningen gaan we kennismaken met elkaar onder het genot van een maaltijd, vervolgens bij de aankomst in Boulogne een steigerborrel met zelf meegenomen drankjes en tapas.

In Ramsgate hebben we iets meer tijd, en kunnen de liefhebbers bv de trein naar London pakken. Op de laatste avond zullen we samen genieten van een verdiende grote afsluiter, waarna een ieder zijn weg verder vervolgt.

 

Let op: de route staat nu vrijwel vast, maar aan het wal programma wordt nog gewerkt. Dit kan dus nog een beetje veranderen.

 

route-kleine-driehoek