Hemelvaarttocht 2020

Hemelvaart tocht naar Ipswich!  (21 mei – 24 mei 2020)

 Hemelvaart 2020 varen de Kustzeilers weer richting Ipswich. Het oorspronkelijke plan was om Southwold aan te lopn. Dat blijkt jammer genoeg te klein en te lastig voor het te verwachten aantal boten wat mee gaat dit weekend.  

Starten kan je vanaf de Roompotsluis maar zeker ook vanuit IJmuiden. Of je gaat elders op eigen gelegenheid.

We vertrekken woensdag rond het einde van de middag om donderdag in de loop van de dag aan te komen op de prachtige rivier Orwell, met de stroom mee nog z’n 1.5 uur varen naar Ipswich Marina Haven.

 Tijdens de steigerborrel kunnen we ervaringen delen en gezellig met elkaar zijn.

Vrijdag is er een walprogramma. Dat blijft voor nu nog even een verrassing. Als afsluiter is er in de avond een gezamenlijk diner.

Zaterdag zetten we dan weer zeil richting Nederland. In de loop van zondag loopt iedereen weer zijn thuishaven aan .

 Of je het nu doet als een “shake-down cruise”, na een winter refit of om weer even de zeebenen te oefenen, deze tocht biedt voor elk wat wils.

Je kan op eigen gelegenheid naar Ipswich gaan en daar aansluiten, je kan even lekker op en neer naar Engeland gaan, of je kan het inpassen als deel van een langere tocht.

 De kosten voor deze tocht bedragen € 10 per boot + € 45 per opvarende. Inbegrepen in deze kosten zijn:

Vaargids, Steigerborrel, Excursie ter plaatse en het diner op vrijdag avond.

Voor deze tocht is de veiligheidlijst categorie 3-Kust van toepassing

We vragen de schipper om een schippersverklaring te ondertekenen en voor aanvang van de tocht te sturen naar uaerub.[antispam].@kustzeilers.nl