Najaarstochten 2020

De najaarstochten zijn ondertussen bijna een vast item geworden op onze agenda. Nu herfst en winter steeds minder koud worden is er geen reden meer om onze boten in september al op de kant te zetten.

Rond de herfst vakantie varen we daarom 2 kleinere tochten van een dag of 3: 1 op IJsselmeer en Waddenzee en 1 in de Zeeuwse Delta.
Voor de tocht op het IJsselmeer staat de route en planning nog niet vast.  

Naast deze Nazomertocht hebben we ook de Najaarstocht in de Delta uitgebreid. Oorspronkelijk was deze gepland van zaterdag 17 tot en met maandag 19 oktober, aan het begin van de herfstvakantie.
Het nieuwe plan is om er, net als de Nazomer tocht, een tocht van te maken die een paar dagen langer duurt. Deze Najaarstocht in de Delta start op zondag 18 oktober en duurt tot zaterdag 24 oktober.

We verzamelen op zondag in Sint Annaland en willen we naar België gaan. Als het weer het toestaat voert de route ons buitenom de kop van Walcheren, via de Westerschelde, naar Antwerpen. Mocht het de wind het een minder goed idee maken om de Noordzee op te gaan, varen we via Veere, Middelburg en Vlissingen naar de Westerschelde, en dan naar Antwerpen.

 Als de weergoden het helemaal niet zo mooi met ons voor hebben, is er nog een heel ander plan. In dat geval verzamelen we niet in Sint Annaland, maar in Willemstad. De route voert ons dan vooral via binnenwateren via Dordrecht en Rotterdam naar en Schiedam, en vandaar via Oude Maas en het Spui naar Hellevoetsluis.
Een interessante route die ons via druk bevaren binnenwateren langs een paar mooie historische (vesting) steden zal voeren.

Ook voor deze laatste tocht vragen we geen inschrijfgeld, maar wel dat je je op de site inschrijft.

Voor deze Najaarstocht geldt de veiligheidslijst 3 - Kustwateren. Daarnaast nemen we extra maatregelen tegen het coronavirus. Die maatregelen kun je hier vinden.

Een kort verslag van de najaarstocht 2019 in het zuiden kun je hier lezen.