Nazomertocht van 6 tot 12 september 2020

De Zee Zeil Commissie organiseert een extra Nazomertocht, van 6 tot 12 september. Er is dan een grote kans op mooi weer en dan voelt het nog als zomer.

Het plan is om in de Zeeuwse wateren en langs de Belgische kust een tocht te varen. We verzamelen op zondag 6 september in de jachthaven van Sint Annaland. Daar houden we een welkomstborrel op het terras met het mooiste uitzicht van de Delta. Op maandag zeilen we, al dan niet met een lus om naar de zeehonden te kijken, naar de Betonhaven (bij Neeltje Jans). Daar brengen we de nacht achter het anker door.

De volgende dag gaan we door de Roompotsluis naar buiten en varen dan naar Oostende. We blijven daar op woensdag om iedereen de gelegenheid te geven de omgeving te verkennen.  Voor ons zeilers is een bezoek aan de Mercator natuurlijk een must.

Op donderdag gaan we terug naar Nederland, naar Breskens.

Vrijdag is de laatste zeildag, van Breskens via Westerschelde en Kanaal door Zuid Beveland naar Yerseke. Daar kunnen we de tocht mooi afsluiten met (voor de liefhebbers) een schaal verse oesters.

Als het weer of de wind aanleiding geven, hebben we ook al een alternatieve Belgische bestemming op het oog. In dat geval gaan we naar Antwerpen, waar we dan 2 dagen zullen liggen in het Willem-dok, in het hart van deze bruisende stad.

Voor deze tocht vragen we geen inschrijfgeld. Dat maakt meevaren wel heel erg aantrekkelijk! Wel vragen we de deelnemers om zich aan te melden op de website, zodat we als organisatie een beeld hebben van het te verwachten aantal deelnemende jachten.

Voor de Nazomertocht geldt de veiligheidslijst 3 - Kustwateren.

 
 
mercator-01
 
antwerpen-02-3-2