Hier vind je een overzicht van de vele terugkerende zeiltochten die we (twee)jaarlijks organiseren. Bestemmingen en data kunnen wisselen.  De overige activiteiten en eenmalige tochten vind je in de agenda

We nemen tijdens onze zeiltochten een paar bijzondere maatregelen tegen het coronavirus. Welke dat zijn kun je hier lezen.

 

Openingstocht

Als de dagen weer wat warmer worden en de eerste boten weer in het water liggen, zeilen we de Voorjaarstocht. Een prima moment om je boot en jezelf weer op te starten. De steigerborrel ontbreekt natuurlijk niet!

Ieder jaren organiseren we een openingstocht om het seizoen in te luiden. In 2022 gingen we naar Scheveningen.

 
scheveningen
 

Hemelvaarttocht naar de overkant

Met de Hemelvaart knallen de Kustzeilers naar de overkant en weer terug. Of we Ipswich aanlopen, Southwold of Lowestoft: je hebt op maandagochtend iets te vertellen aan je collega’s. Voor wie nog nooit op zee is geweest is het het perfecte moment om in gezelschap te gaan.

michiel-de-ruyter-platform-01
 

Pinkstertocht

Een nieuwe tocht op het IJsselmeer waarbij lekker zeilen en het ontmoeten van andere Kustzeilers centraal staat.
Per dag zeilen we rond de 20 mijl. We husselen de deelnemers zo door elkaar dat je beide avonden met andere kustzeilers in de gasthaven ligt.

Wil je lekker borrelen, samen eten of een wandeling maken? Dat bepaal je helemaal zelf. Op tweede pinksterdag gaat iedereen weer richting zijn eigen thuishaven.

 
marc-dorleijn-9
 

Lambertustocht

De Lambertustocht wordt traditiegetrouw op Eerste Pinksterdag gezeild.
Op de zaterdag daarvoor arriveren de deelnemers in Den Helder. Op Eerste Pinksterdag starten we vroeg, om buitenom Texel en Vlieland naar het Stortemelk te zeilen, daarna via het Wad, over de Paardenhoek of door de Boontjes weer terug naar Den Helder. En dat alles met de stroom mee. De tocht wordt in Den Helder afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Op Tweede Pinksterdag zeilen we weer terug naar de thuishaven.

20180509-194259700-ios
 
 

Driehoek Noordzee

In de oneven jaren varen de Kustzeilers de Driehoek Noordzee. Een klassieker onder de zeetochten. We varen ergens in juni van Den Helder naar het noorden van Schotland en daarna door naar Noorwegen. Van daaruit terug naar Den Helder om de Driehoek af te sluiten.

In 2023 is er weer een nieuwe Driehoek.

In de editie van 2019 maakten vier deelnemers een video-impressie van hun Driehoek. Op ons youtube kanaal kun je ze allemaal bekijken. 

 
ijsland-jd1 2
 

Randje IJsselmeer

Altijd al eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

In september organiseren we een (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. We starten om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finishen om 18:00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

 
savio-randje-ijsselmeer-2019
 

IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat, gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.

 
noordelijke-ijszee-hurtigruten-karsten-bidstrup
 

Pinguintocht

Naar analogie van de IJsbeerenburgtocht bekijken we of ook voor Zuid Nederland zo'n tocht kunnen organiseren. Een en ander hangt af van de belangstelling.

noordelijke-ijszee-hurtigruten-karsten-bidstrup